کلودفلر چیست؟ و بررسی تاثیر آن در وبسایت شما
اگر شما در زمینه وب و افزایش سرعت وب سایت تحقیقاتی داشتید حتما اسم کلودفلر (cloudflare) را شنیدهاید، این سرویس خدمات بسیاری مثل کش (cache) کردن سایت و شبکه تحویل محتوا (Content delivery network) و حفاظت از حملات DDoS… ارائه میدهد.
اما آیا این خدمات و در کل کنترلرهای نیم سرور کلودفلر تاثیر مثبت در سایت دارند یا منفی؟
تاثیر در سرعت سایت
طبیعتا داشتن یک سیستم کش کمک زیادی به سرعت سایت میکنه و همچنین سیستم CDN کلودفلر باعث میشه تا سایت از هر نقطهای در دنیا با یک سرعت قابل قبول باز شه پس در این مورد شکی نیست که این سرویس خیلی خوبه و با استفاده از خدمات این شرکت از چندین سرویس و شرکت دیگه بی نیاز میشید.
تاثیر در سئو
در این قسمت بحث کمی پیچیدهتر میشه.
معمولا ما و احتمال زیاد شما از یک هاست اشتراکی به منابع بسیار محدود استفاده میکنیم که در شرایط معمولی هیچ مشکلی نداره اما وقتی تعداد بازدیدهای سایت افزایش پیدا میکنه باعث میشه سرعت پاسخگویی هاست یا سرور افت کنه و طبیعتا سرعت سایت هم افت کنه، کلودفلر در این مورد هم میتونه کمک کنه چون بدون شک تمام سخت افزار و نرم افزار کلودفلر برای تحمل لودهای بالا و ترافیک سنگین طراحی شده ولی در این مورد یک سقف هم وجود داره چون زیرساخت کلودفلر هرچقدر هم قوی باشه بازم به صورت اشتراکی عمل میکنه و حتی نامهای کارگزار(nameserver) شما با بسیاری از سایتهای دیگه مشترک هست.
مشکل کجا پیدا میشه؟
برای درک بهتر مساله میتونیم از مثال پربازدید ترین سایت ایران دیجیکالا استفاده کنیم.
دیجیکلا با بازدید تقریبا بیشتر از ۱ میلیون کاربر در روز بدون شک از یک سیستم شبکه تحویل محتوای اختصاصی استفاده میکنه و حتی سیستم های کش مخصوص خودش رو داره.
برای همین اگر فرض کنیم دیجیکالا هم به استفاده از کلودفلر روی بیاره باعث افزایش لود زیادی روی سرویس های اشتراکی کلودفلر میشه که از اول از سیستم های خودش کندتر بودن چون از ابتدا برای این کار طراحی نشدن و شبیه هاست های اشتراکی منابع سرور بین چندین کاربر تقسیم شده.
علاوه بر مشکل قبلی دامین سرور های کلودفلر از تعداد محدودی آیپی استفاده میکنن و این باعث میشه مقدار زیادی از درخواستهای HTTP از سایت های متفاوت به یک آیپی ارسال بشن و این روی سئوی گوگل تاثیر منفی داره.
چرا برای وبسایت های بزرگ کلوفلر گزینه مناسبی نیست؟
وقتی شما برای وبسایتهای بزرگ با بازدید بالا از کلودفلر استفاده کنید چند لایه به هدر HTTP Request خودتون دارید اضافه میکنید که سرعت پاسخدهی سایت رو پایین میاره.
همچنین پیشتر اشاره کردیم که استفاده از CDNهای مشترک و استفاده اشتراکی از یک آیپی برای DNS میتونه روی امتیازی که گوگل برای سایت شما در نظر گرفته تاثیر منفی بذاره.
وبسایت serverguy در این زمینه تحقیقاتی انجام داده و در چندین وبسایت این مساله رو تست کرده که میتونید در اینجا مطالعه کنید.
چرا برای وبسایت های معمولی کلودفلر گزینه مناسبی هست؟
در وبسایت هایی با ترافیک معمولیتر و با زیرساختهای رایج (هاستینگ اشتراکی و…) خلاف این مساله صدق میکند.
در این نوع وبسایتها طبیعتا هر سیستم کش یا Prepload و هر زیرساخت CDN بهتر از نبود این امکانات است و همچنین در زمینه استفاده از یک آیپی برای اجرای درخواست HTTP ,در هرصورت اجتناب ناپذیر است.چه با وجود نیم سرور های کلودفلر و چه در نبود آنها شما همواره شما از آیپیهای اشتراکی استفاده میکنید.